26 Kasım 2011 Cumartesi

Asp.net Ajax AlwaysVisibleControl

   AlwaysVisibleControl extender sayfanın istediğimiz bir bölümünde istediğimiz şeyleri göstermemize yarayan bir kontroldür. Sayfada aşağı-yukarı gittiğimizde(kaydırma çubuklarıyla) veya sayfanın boyutunu değiştirdiğimizde içeriğimizin sayfamızın istediğimiz yerinde sürekli gösterilmesini sağlar.

   Herhangi bir asp.net kontrolü için kullanılabilinir. Yatay veya dikey eksende istediğimiz pozisyonda sürekli gözükmesini sağlayabilir.

Özellikleri : 

  • TargetControlID - Sürekli gösterilmesini isteğimiz kontrolün ID değerini veriyoruz.
  • HorizantalOffset - Hedef kontrolümüzün tarayıcının yatay ekseninden ne kadar uzakta bulunmasını istiyorsak ona göre istediğimi değeri veriyoruz. Varsayılan değeri 0'dır. piksel cinsinden değer alır.
  • HorizontalSide - Yatay eksen değerini belirtir. 3 farklı değer alabilir : Left(sol), Right(sağ), Center(merkez) Varsayılan değeri Left.
  • VerticalOffset - Hedef kontrolümüzün tarayıcının dikey ekseninden ne kadar uzakta bulunmasını istiyorsak ona göre istediğimi değeri veriyoruz. Varsayılan değeri 0'dır. piksel cinsinden değer alır.
  • VerticalSide - Dikey eksen değerini belirtir. 3 farklı değer alabilir : Top(yukarı), Middle(orta), Bottom(aşağı) Varsayılan değeri Top.
  • ScrollEfectDuraction - Tarayıcın kaydırma çubuklarıyla hareket ettirilmesi sırasında hedeflenen kontrole uygulanacak efekt süresini belirtiyor. Varsayılan değeri 0,1 saniye.
  • UseAnimation - Kontrol pozisyon değiştirdiğinde animasyon uygulanıp uygulanmayacağı seçiliyor. Varsayılan değeri false.
 <asp:Button ID="Button1" runat="server" onclick="Button1_Click" 
                    Text="güncelle" />
                <asp:AlwaysVisibleControlExtender ID="Button1_AlwaysVisibleControlExtender" 
                    runat="server" Enabled="True" HorizontalSide="Center" TargetControlID="Button1" 
                    UseAnimation="True" VerticalSide="Middle">