14 Mart 2012 Çarşamba

Ajax CascadingDropDown Extender- Method Error 500/12031


Sorun :  Ajax CascadingDropDown  kontrolünü kullanırken "method error 500" gibi bir hata mesajı ile karşılaşıyorum.


  1. Cevap :   [System.Web.Script.Services.ScriptService()] kodunu aşağıdaki alana yapıştırın. Aslında bu kod açıklama olarak büyük ihtimal bulunmaktadır. 

[WebService(Namespace = "http://tempuri.org/")]
[WebServiceBinding(ConformsTo = WsiProfiles.BasicProfile1_1)]
[System.Web.Script.Services.ScriptService()]
public class CascadingDropDown : System.Web.Services.WebService {





    2. Cevap : Büyük - küçük harf duyarlılığı bazen sorunlara neden olabiliyor. Örneğin servis metodunu yazarken  public CascadingDropDownNameValue[] Getil(string knownCategoryValues, string Category)


Category alanını büyük harfle yazarsanız hata mesajını alabilirsiniz. category şeklinde küçük harfle yazılması gerekiyor.


3. Cevap : Eğer asmx uzantılı web servis dosyasını bir başka projeden kopyalayıp veya Add - Existing Item diyerek dahil etmişseniz uygulamanız çalışmayabilir. Tavsiyem ilgili sınıfın sadece içerisini kopyalayın ve projenizde yeni bir web servis dosyası açıp ilgili web servis metodlarını yapıştırın.


4.Cevap : CascadingDropDown  extender en ufak bir hatada çalışmayan bir kontroldür. Bu yüzden de herşeyin kusursuz olması gerekiyor. Özellikle de web servis sayfamızda veritabanı işlemlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Veritabanı işlemlerinin doğru bir şekilde çalıştığını muhakkak kontrol ediniz. Denemek amacıyla başka bir sayfayı kullanabilirsiniz.

5. Cevap : Bir konuya daha dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. O da servis dosyamız olan asmx uzantılı dosyamızın yolunu gösterdiğimiz ServicePath alanı yerine yanlışlıkla ScriptPath alanını kullanmamaya özen gösterin.

6. Cevap : Eğer Servis metodunuzda contextKey parametresini kullanmışsanız CascadingDropDown   uzantısının(extender) UseContextKey alanının true olması gerekiyor.